Kuskus z fetą

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

25 dag kaszki kuskus15 dag sera koziegostrąk papryki, np. żółtej3 pomidorycebula, np. czerwona1/2 pęczka posiekanej natki150 ml majonezusól, pieprz

Przygotowanie:

Kuskus zalać wrzątkiem (ew. wrzącym bulionem jarzynowym), wymieszać, odstawić na 20 min. ?Ser pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę. Pomidory umyć, pokroić na plasterki. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Jeśli potrzeba, kuskus odcedzić. Dodać warzywa i natkę, polać majonezem, wymieszać, przyprawić. Wierzch posypać kozim serem. Ew. można posypać podprażonym orzeszkami ziemnymi.

Kuskus z fetą, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia