Kuskus z fetą
Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
25 dag kaszki kuskus15 dag sera koziegostrąk papryki, np. żółtej3 pomidorycebula, np. czerwona1/2 pęczka posiekanej natki150 ml majonezusól, pieprz
Przygotowanie:
Kuskus zalać wrzątkiem (ew. wrzącym bulionem jarzynowym), wymieszać, odstawić na 20 min. ?Ser pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę. Pomidory umyć, pokroić na plasterki. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Jeśli potrzeba, kuskus odcedzić. Dodać warzywa i natkę, polać majonezem, wymieszać, przyprawić. Wierzch posypać kozim serem. Ew. można posypać podprażonym orzeszkami ziemnymi.
Kuskus z fetą,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje