Łosoś w sosie jogurtowo-koperkowym

Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

SKŁADNIKI:

 

2 płaty łososia (40 dag)1 jogurt naturalny (40 dag)1 pęczek koperkusól ziołowapieprz cytrynowyświeżo zmielony pieprz kolorowy

PRZYGOTOWANIE:

Z łososia zdejmij skórę i usuń duże ości. Opłucz, osusz, posyp solą oraz pieprzem cytrynowym i zawiń w folię. Folię nakłuj od góry w kilku miejscach widelcem. Rybę piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Koperek drobno posiekaj, dokładnie wymieszaj z jogurtem, solą oraz kolorowym pieprzem i podaj osobno w sosjerce. Pieczoną rybę rozwiń z folii, podawaj z odrobiną masła i świeżą bagietką.

 

Łosoś w sosie jogurtowo-koperkowym, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia