Makaron z awokado

Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

35 dag makaronuduże, dojrzałe awokado2 łyżki soku z cytrynykilka kropli tabasco2 łyżki posiekanego szczypiorkupo strąku czerwonej, żółtej i zielonej paprykicebulaząbek czosnku2 łyżki oliwysól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić, osączyć. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, obrać ze skórki. Miąższ skropić sokiem z cytryny i rozgnieść widelcem. Przyprawić do smaku odrobiną tabasco, szczyptą soli i pieprzu. Dodać posiekany szczypiorek, wymieszać. Papryki umyć, oczyścić z pestek, pokroić w małą kostkę. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Oliwę rozgrzać w rondlu, włożyć cebulę, czosnek i paprykę, smażyć 3-4 minuty. Dodać makaron, wymieszać, podgrzać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z sosem z awokado

Makaron z awokado, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia