Miękkie ciastka z kawałkami czekolady
Składniki:
1 ? szklanki mąki? łyżeczki grubej soli? łyżeczki sody7 łyżek masła w temperaturze pokojowej? szklanki cukru pudru? szklanki brązowego cukru1 duże jajko, w temperaturze pokojowej1 łyżeczka ekstraktu z wanilii3 łyżki kwaśnej śmietany? szklanki groszków z mlecznej czekolady? szklanki groszków z ciemnej czekolady
Wykonanie:
Rozgrzać piekarnik do 180 st. C. Wymieszać ze sobą mąkę, sól i proszek do pieczenia. Przy pomocy miksera ubić na puszystą masę masło z cukrem. Kolejno dodawać jajko oraz wanilię i starannie wymieszać. Dodać mąkę oraz śmietanę i połączyć wszystko w gładką masę. Dodać czekoladę, delikatnie wymieszać łyżką i wstawić na 10 minut do zamrażalnika. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układać porcje ciasta odmierzone łyżką do nakładania lodów, w odstępach około 2-3 cm. Piec około 12 ? 14 minut, do momentu, aż ciasteczka będą złote.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje