Mule w pomidorach

Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: średnie

SKŁADNIKI:

2 kg muli100 ml oliwy2 posiekane ząbki czosnku1 pokrojona w kostkę cebula5 obranych i pokrojonych pomidorów (bez pestek)2 łyżki natki3/4 szklanki białego wytrawnego winasólpieprzchili

PRZYGOTOWANIE:

Rozgrzej oliwę w dużym garnku, wrzuć cebulę, smaż 5minut. Gdy się zeszkli, dodaj czosnek, chili, pieprz i pomidory. Wlej wino, zagotuj. Dodaj oczyszczone mule, gotuj pod przykryciem. W trakcie gotowania potrząsaj kilka razy garnkiem, aż wszystkie mule się otworzą. Dodaj natkę, przypraw i podawaj z bagietką

 

Mule w pomidorach, 5.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia