Naleśniki ze szpinakiem
Składniki:
6 łyżek mąki pszennejbiałkosólpieprz3 łyżki oleju15 dag szpinakucebulka dymka60 g wędzonej piersi indyka w plasterkach2 łyżki twarogułyżeczka soku z cytryny
Przygotowanie:
Mąkę wymieszać z 1/2 szklanki wodą, szczyptą soli, białkiem i łyżką oleju. Odstawić na ok. 10 min. Szpinak umyć, otrzepać i na moment zanurzyć w osolonym wrzątku, odcedzić, zahartować zimną wodą, odcisnąć nadmiar wody, drobno posiekać. Cebulkę obrać i pokroić na cienkie plasterki. Pierś indyka pokroić na paseczki. Twaróg wymieszać z sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Na patelni teflonowej usmażyć naleśniki. Każdy posmarować twarogiem, następnie ułożyć nieco szpinaku i paski piersi indyczej. Zawinąć ciasne ruloniki, podawać udekorowane plasterkami cytryny.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje