Onion Bhaji- cebulka panierowana w mące grochowej

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

4 duże białe cebule100 g mąki groszkowej Besan100 ml wody? łyżeczki chilli w proszkuSól (wg uznania- do smaku)Pieprz (wg uznania ? do smaku)0,5 l olejuFani ostrych smaków mogą dodać 1 zielone świeże chilli

Sposób przygotowania:

Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy ze sobą do uzyskania jednolitej masy. Tworzymy z niej 6 kulek, które ugniatamy między dłońmi na mały placuszek o średnicy ok. 4 ? 5 cm.Na patelni (w małym garnku) rozgrzewamy olej. Wrzucamy placuszki na ok. 7 ? 8 min., przekładając w międzyczasie na różne strony do uzyskania złoto-brązowego koloru.

Autorem przepisu jest szef kuchni Restauracji Ganesh.

Ganesh Express, ul. Grzybowska 61

Ganesh al. KEN 93

Ganesh ul. Wilcza 52/54

 

 

Onion Bhaji- cebulka panierowana w mące grochowej, 5.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia