Orzechowo ? czekoladowe ciastka bez mąki

Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

1 szklanka masła orzechowego? szklanki cukru1 duże jajko? łyżeczki sody? łyżeczki soli? szklanki groszków z mlecznej czekolady? szklanki prażonych, solonych orzeszków ziemnych

Wykonanie:

Rozgrzać piekarnik do 190 st. C. W dużej misce wymieszać razem masło orzechowe, cukier, jajko, sodę oczyszczoną oraz sól. Po dokładnym połączeniu składników dodać prażone orzechy oraz groszki czekoladowe i ponownie starannie wymieszać. Wilgotnymi rękami uformować z masy nieduże kulki i ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem w odstępach około 2-3 centymetrów. Piec około 12 ? 14 minut do momentu, aż się lekko zrumienią. Odstawić do ostygnięcia.

Twoja opinia