Papryczki faszerowane serem feta

Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

12 strąków małej czerwonej paprykipo 2 łyżki octu i oliwysólpieprz40 dag sera feta200 ml gęstej śmietany2 łyżki posiekanych ziół (natką pietruszki, oregano, rozmaryn)

Przygotowanie:

Papryki umyć, ściąć wierzchy, usunąć gniazda nasienne. Blanszować 2?3 minuty we wrzątku z octem, wyjąć, osączyć. Gorące strąki skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Ser fetą zmiksować ze śmietana, przyprawić solą i pieprzem, dodać zioła. Farszem napełnić strąki papryki, lekko docisnąć.

Papryczki faszerowane serem feta, 5.3 out of 6 based on 414 ratings

Twoja opinia