Pizza z pomidorkami koktajlowymi i mieloną wołowiną
Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
2 łyżeczki oleju roślinnegomąka pszenna450 gram gotowego ciasta na pizzę? szklanki sosu marinara120 gram sera Provolone, startego1 szklanka pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół? czerwonej cebuli, pokrojonej w cienkie plasterki120 gram mielonej wołowinagruba sól i mielony pieprz
Wykonanie:
Rozgrzać piekarnik do 230 st. C. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkować ciasto i ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Równomiernie posmarować sosem, posypać serem, rozłożyć pomidorki, mięso i cebulę. Całość doprawić solą oraz pieprzem i wstawić do piekarnika. Piec około 20 minut, aż ser się rozpuści, a ciasto nabierze złotego koloru.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje