Pizza z pomidorkami koktajlowymi i mieloną wołowiną

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

2 łyżeczki oleju roślinnegomąka pszenna450 gram gotowego ciasta na pizzę? szklanki sosu marinara120 gram sera Provolone, startego1 szklanka pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół? czerwonej cebuli, pokrojonej w cienkie plasterki120 gram mielonej wołowinagruba sól i mielony pieprz

Wykonanie:

Rozgrzać piekarnik do 230 st. C. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkować ciasto i ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Równomiernie posmarować sosem, posypać serem, rozłożyć pomidorki, mięso i cebulę. Całość doprawić solą oraz pieprzem i wstawić do piekarnika. Piec około 20 minut, aż ser się rozpuści, a ciasto nabierze złotego koloru.

Twoja opinia

Dzisiejsze wydarzenia i promocje

    Właśnie w tym momencie aktualizujemy
    najciekawsze wydarzenia i promocje.
    Za chwile będziesz znów mógł je przeglądać,
    prosimy o cierpliwość.