Pizza z sałatą escarole i bekonem

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

mąka pszenna450 gram gotowego ciasta na pizzę220 gram świeżej mozzarelli , pokrojonej w cienkie plasterki? cebuli, pokrojonej w cienkie plasterki6 plasterków boczku, pokrojonego w kostkęgruba sól i pieprz mielony3 szklanki sałaty escarole, podartej na kawałkioliwa z oliwektarty parmezan

Wykonanie:

Rozgrzać piekarnik do 260 st. C. Na blacie posypanym mąką rozwałkować ciasto na pizzę. Przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem. Na cieście ułożyć mozzarellę, cebulę oraz boczek. Doprawić solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika i piec 15-20 minut, do momentu, aż ciasto będzie złote. Wyjąć pizzę z piekarnika, ułożyć na niej escarole i wstawić do pieca na kolejne 2-3 minuty, aż sałata zwiędnie. Posypać parmezanem przed podaniem.

Twoja opinia