Pomarańczowa zupa rybna
Składniki:
2 filety z białej ryby2 cebule1/2 kopru włoskiegołyżka masła3/4 szklanki soku z pomarańczy3 ziarna Ziela angielskiego40 dag śmietany kremówki3 szklanki wywaru rybnegołyżeczka kurkumy2 łyżki oliwy1/2 szklanki mlekałyżka koperkusól, pieprz
Przygotowanie:
Cebule obrać, pokroić w kostkę. Koper oczyścić, pokroić w piórka. W garnku rozgrzać masło, zeszklić cebulę i koper. Wlać wywar, sok pomarańczowy, ziele angielskie i gotować, aż płyn odparuje do połowy objętości. Przecedzić, dodać kurkumę, śmietanę, doprawić i wymieszać. Filety rybne oprószyć solą i pieprzem, smażyć na złoty kolor na rozgrzanej oliwie, ok. 10 min. Przekroić na pół. Mleko podgrzać, ubić na piankę jak do cappuccino. Do talerzy włożyć po kawałku ryby, wlać zupę, przybrać pianką, posypać koperkiem.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje