Roladki z kurczaka ze szparagami

Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

4 piersi z kurczakasól i pieprz2 łyżki oliwy z oliwek1 łyżka posiekanego czosnku1 szklanka startego parmezanu lub sera Asiago2 pomidory, pokrojone na 8 plasterków8 szparagów przeciętych na wzdłuż, a następnie w poprzek na pół

Wykonanie:

Rozgrzać piekarnik do 190 st. C. Przy pomocy ostrego noża podzielić każdą pierś z kurczaka na pół poziomo(na cienkie plastry). Doprawić z obu stron solą i pieprzem. Rozgrzać olej i czosnek na dużej patelni, podsmażać partiami kurczaka po obu stronach do uzyskania jasnobrązowego koloru po jednej stronie. Przenieść kurczaka na blachę, złotą stroną do dołu, posypać połową sera i przykryć pomidorem i szparagami. Następnie zwinąć i spiąć wykałaczką. Posypać pozostałą częścią sera. Piec, aż kurczak nie będzie surowy (15-20 minut). Wyjąć wykałaczki, podawać gorące.

Twoja opinia