Sałatka z kurczakiem i truskawkami
Składniki:
20 dag sałaty lodowej60 dag piersi z kurczaka20 dag truskawek3 łyżki octu balsamicznegołyżka soku z cytryny3 łyżki oleju słonecznikowegołyżka oleju z pestek winogronawokado10 dag winogron bez pestek2 łyżki masłaszczypta curryłyżeczka tymiankułyżeczka rozmarynusólpieprz
Przygotowanie:
Sałatę umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki, ułożyć na talerzu. Pierś kurczaka pokroić na paseczki. Truskawki umyć, osuszyć na sicie, odszypułkować, pokroić na plasterki. Ocet, sok z cytryny, olej słonecznikowy i z pestek winogron wymieszać na gładki sos. Doprawić solą i pieprzem. Awokado obrać, przekroić na pół, usunąć pestkę, pokroić na plastry. Winogrona umyć, przekroić na połówki. Awokado, truskawki i winogrona wymieszać delikatnie z sosem. Mięso usmażyć na niezbyt gorącym maśle. Dodać curry, tymianek i rozmaryn, oprószyć solą i pieprzem i dusić przez 4-5 minut. Mięso przełożyć na sałatę, polać sosem z truskawkami, winogronami i awokado. Podawać natychmiast.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje