Salmon Mousse Mus z łososia
Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
1 łyżeczka żelatyny115 gram wędzonego łososia, grubo posiekanego1 ? szklanki kwaśnej śmietany1 lub 2 łyżki świeżego soku z cytrynygruba sólświeży koperek, do przybraniakilka kromek bagietki do serwowania
Wykonanie:
Do małego rondelka wlać 3 łyżki zimnej wody, dodać żelatynę i podgrzewać stale mieszając, do momentu, aż żelatyna się rozpuści. Odstawić do przestygnięcia.Przy pomocy blendera zmiksować łososia, śmietanę i sok z cytryny na puree. Doprawić solą i ponownie zmiksować, dodając żelatynę. Gotową masę przelać do małych kokilek, szczelnie przykryć folią i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny lub najlepiej całą noc. Gotowy mus udekorowany koperkiem podawać z kromkami bagietki.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje