Salmon Mousse Mus z łososia

Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

1 łyżeczka żelatyny115 gram wędzonego łososia, grubo posiekanego1 ? szklanki kwaśnej śmietany1 lub 2 łyżki świeżego soku z cytrynygruba sólświeży koperek, do przybraniakilka kromek bagietki do serwowania

Wykonanie:

Do małego rondelka wlać 3 łyżki zimnej wody, dodać żelatynę i podgrzewać stale mieszając, do momentu, aż żelatyna się rozpuści. Odstawić do przestygnięcia.Przy pomocy blendera zmiksować łososia, śmietanę i sok z cytryny na puree. Doprawić solą i ponownie zmiksować, dodając żelatynę. Gotową masę przelać do małych kokilek, szczelnie przykryć folią i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny lub najlepiej całą noc. Gotowy mus udekorowany koperkiem podawać z kromkami bagietki.

Twoja opinia

Dzisiejsze wydarzenia i promocje

    Właśnie w tym momencie aktualizujemy
    najciekawsze wydarzenia i promocje.
    Za chwile będziesz znów mógł je przeglądać,
    prosimy o cierpliwość.