Sernik z malinami
Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: średnie
Składniki:
10 dag mąki5 dag margaryny12 dag cukru pudru4 jajka1 kg mielonego twarogu3 żółtka15 dag cukrucukier waniliowy3 łyżki żelatyny20 dag malin4 łyżki konfitury malinowej2 łyżki migdałów w płatkach
Przygotowanie:
4 żółtka utrzeć na parze z cukrem pudrem. Połączyć z rozpuszczoną margaryną, przesianą mąką i pianą. Wylać do tortownicy, piec ok. 20 min w 180C. Wyjąć, ostudzić, przekroić na 2 blaty, jeden pokroić na szerokie pasy i wyłożyć nim boki tortownicy, drugi położyć na dno. 3 żółtka ubić na parze z cukrem pudrem i waniliowym, ostudzić, zmiksować z twarogiem i rozpuszczoną żelatyną. Włożyć do tortownicy, ostudzić. Wyjąć z tortownicy, boki posmarować konfiturą i oblepić migdałami, wierzch posypać malinami.
Sernik z malinami,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje