Spaghetti z klopsikami

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

20 dag mielonej wołowiny2 jajkacebulaczerwona i żółta papryka4 łyżki oleju2 pomidoryząbek czosnku1/2 szklanki mlekasólpieprzkajzerka4 łyżki tartej bułki10 dag kiełbasy2 łyżki startego sera40 dag makaronu spaghetti

Przygotowanie:

Papryki oczyść i drobno pokrój. Pomidory sparz, obierz ze skóry, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju, dodaj papryki, duś 10 min. Włóż pomidory, duś 5 min. Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij, wymieszaj z mięsem, jajkami, drobno posiekaną kiełbasą, rozgniecionym czosnkiem, startym serem, przypraw do smaku. Uformuj pulpeciki, obtocz w tartej bułce, usmaż na oleju. Ugotuj makaron, podawaj z warzywami i pulpetami.

Spaghetti z klopsikami, 5.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia