Suflet z brokułem

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

opakowanie mrożonych brokułów lub jeden świeży brokułopakowanie mrożonego kalafiora4 jajka1 białko2 łyżki mąki ziemniaczanejodrobina startej gałki muszkatołowejpieprz, sólłyżka oleju

Przygotowanie:

Brokuły i kalafior ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Ostudzić. Wrzucić do wysokiego naczynia, dodać sól, pieprz, gałkę muszkatołową. Zmiksować. Białko ubić na sztywną pianę, dodać do purée warzywnego, delikatnie wymieszać. Do miseczek włożyć purée, zapiekać 15 min w temp. 180?C. Wyjąć z piekarnika, na każdy wlać skłócone jajko, chwilę zapiekać. Podawać z grzankami z serem.

Suflet z brokułem, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia