Szynka w orzechach

Czas: powyżej 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

Szynka bez kości – 2 kilogramyNaturalna Przyprawa do mięs Knorr – 1 opakowanieorzechy włoskie – 20 dekagramóworzechy arachidowe – 20 dekagramówziele angielskieolej – 4 łyżkipieprz

Przygotowanie:

Mięso natrzeć zmiażdżonym zielem angielskim i pieprzem. Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.Następnie włożyć mięso do dużego garnka, zalać wodą. Lekko osolić i gotować na małym ogniu około 60 min.Orzechy posiekać i połączyć ze sobą. Podzielić na pół.Połowę orzechów wymieszaj z Naturalna Marynata do mięs Knorr i olejem.Mięso po ugotowaniu obtoczyć w marynacie i umieść w żaroodpornym naczyniu posmarowanym tłuszczem.Piec około 90 minut w temp. 180 stopni, podlewając mięso wywarem pozostałym po gotowaniu. Po upieczeniu szynkę posypać pozostałymi orzechami .

Twoja opinia