Tarta czekoladowa
Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
Biszkopt 1-warstwowy jasny 250 g1 i 1/2 szklanki kremówki2 i 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady1/4 kostki masła2 łyżki likieru pomarańczowego5 dag uprażonych płatków migdałowych5 dag kandyzowanej skórki pomarańczowejCukier cynamonowy 16 g
Przygotowanie:
Śmietanę kremówkę zagotować, zdjąć z ognia i dodać pokruszoną czekoladę. Mieszać, aż się rozpuści. Do masy czekoladowej wlać likier i dodać masło. Wymieszać, nieco przestudzić, by masa zgęstniała. Płatki migdałowe, skórkę pomarańczową i cynamon wymieszać, mieszanką posypać biszkopt. Masę czekoladową wylać na ciasto, wstawić do lodówki na 2-3 godziny, aby polewa zastygła.
Tarta czekoladowa,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje