Torta Barozzi

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

250g ciemnej czekolady,150g cukru,4 jajka,100g podpieczonych migdałów bez skórki,80g masła,mały kieliszek rumu,1 łyżka mielonej kawy dobrej jakości

Wykonanie:

Czekoladę z masłem rozpuścić w rondlu. Żółtka ubić z cukrem i dodać dobrze pokruszone migdały. Następnie dodać rum, kawę i na koniec czekoladę z masłem.Ubić białka jajek na sztywno i delikatnie wmieszać je w pozostałe składniki, aż wszystko się połączy.Przełożyć do formy, wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem. Piec w 180 stopniach ok. 30 minut, ale nie dłużej niż 35 minut. Zostawić ciasto do ostygnięcia na noc, podawać następnego dnia.

Twoja opinia