Trochę inny barszcz
Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
30 dag wołowiny3 burakimarchewkakawałek selera10 dag fasoli szparagowej lub płaskostrąkowej15 dag pomidorów koktajlowychjajko1 i 1/4 l bulionu2 łyżki mąkiłyżka drobniutko posiekanej natkisól, pieprz
Przygotowanie:
Wołowinę pokroić w kostkę. Buraki w cienkie słupki. Marchewkę w grubsze krążki, a seler w kostkę. Fasolkę oczyścić. Pomidorki umyć, przekroić na pół. Mięso, buraki, marchewkę, seler i fasolkę włożyć do rondla, wlać bulion, przyprawić, gotować ok. 30 min. Jajko wymieszać z mąką, szczyptą soli i taką ilością wody, by ciasto było gęste. Wlać do lejka, wyciskać do wrzącej wody małe kluski, chwilę gotować. Odcedzić. Kluseczki dodać do zupy razem z pomidorkami, posypać natką, przyprawić.
Trochę inny barszcz,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje