Udka kurczaka z oliwkami

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

8 udek kurczaka (po 10 dag)30 dag zielonych oliwekząbek czosnku3 szklanki bulionu warzywnegołyżeczka imbirułyżeczka kurkumy2 łyżki oliwy2 łyżki soku z cytrynysłodka paprykasól, pieprz

Przygotowanie:

Czosnek obrać, posiekać. Udka kurczaka umyć, osuszyć, włożyć do dużego rondla, dodać czosnek, oprószyć imbirem, kurkumą i solą, wlać oliwę i bulion, wymieszać, dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 40 minut.Udka wyjąć, trzymać w cieple. Sos z gotowania lekko odparować. Dodać sok z cytryny, oprószyć papryką, wymieszać, wsypać oliwki. Zagotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać udka, chwilę podgrzać.

Udka kurczaka z oliwkami, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia