Żeberka w piwie

Czas: powyżej 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

SKŁADNIKI:

1 kg żeberek wieprzowych1 szklanka piwa4 ząbki czosnkusól i świeżo zmielony pieprzsok i starta skórka z 1/2 cytryny1 kieliszek czystej wódki1łyżeczka kminku

Marynata:

4 łyżki oliwy3 łyżki miodu

PRZYGOTOWANIE:Łączymy ze sobą wszystkie składniki marynaty, mieszamy. Opłukane i osuszone żeberka porcjujemy i nacieramy roztartym czosnkiem, solą i pieprzem, zalewamy marynatą i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Mięso odsączamy z zalewy i pieczemy 15-20 min, polewając co jakiś czas piwem. Podajemy, gdy będzie miękkie, z chlebem lub pieczonymi ziemniakami.

 

Żeberka w piwie, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia