Zimowa zupa jarzynowa

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki

2 łyżki masła1 średnia cebula, pokrojona w kostkę2 ząbki czosnku, drobno posiekanegruba sól i mielony pieprz450 gram dyni szparagowej, obranej i pokrojonej na 2,5cm kawałki300 gram jarmużu (wycięte grube łodygi), pokrojonego1200 gram bulionu drobiowego400 gram fasoli, płukanej3 gałązki tymiankutarty parmezan

Wykonanie:

W dużym garnku stopić masło, dodać cebulę oraz czosnek i podsmażać około 3 minut. Doprawić solą i pieprzem, a następnie dodać jarmuż oraz dynię i dusić kilka minut, aż jarmuż zwiędnie. Do garnka wlać bulion, wrzucić fasolę i tymianek. Doprowadzić do wrzenia, a potem gotować na wolnym ogniu , aż dynia i kapusta będą miękkie, czyli około 12 minut. Zupę doprawić solą i pieprzem. Podawać posypaną parmezanem.

Zimowa zupa jarzynowa , 5.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia