Zrazy wołowe

Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: średnie

SKŁADNIKI:

1.5 kg miękkiej wołowiny100-150g suszonych grzybów2 cebule1 jajko4 łyżki startegowcześniej ususznego chleba razowegosólpieprzsmalec2 lyżeczki czubate mąki.

PRZYGOTOWANIE:

Wołowinę pokroić na plastry i rozbić dosyć płasko, dodać sól i pieprz. Przygotować farsz: grzyby namoczyć w wodzie na kilka godzin, odcisnąć, pokroić i przysmażć razem z cebulą, dodać cheb razowy, doprawić do smaku, a na koniec zalać rozmąconm jajkiem, zamieszać i wyłączyć. Farsz zawijać w płaty mięa, można spiąć wykałaczką, zrumienić na patelni a potem dusić,z dodatkiem bulionu lub wody aż mięso będzie miękkie, ma koniec doprawić mąką rozmieszaną z niewielką ilością wody.

 

Zrazy wołowe, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Opinie

  • avatar

    |

    Wypróbowałem-pyszności !

Twoja opinia