Zupa marchewkowa
Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
80 dag marchewki2 ziemniakiłyżka masła3 szklanki bulionu warzywnego1/2 szklanki śmietany2?3 łyżki soku ze świeżych pomarańczyłyżeczka drobno posiekanego kłącza imbiru2 łyżki płatków migdałowychsól, pieprz
Przygotowanie:
Marchew i ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Płatki uprażyć na suchej patelni. W garnku stopić masło, podsmażyć warzywa z imbirem. Wlać bulion, gotować około 20 minut. Zdjąć z ognia, dokładnie zmiksować. Dodać sok pomarańczowy, śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Przed podaniem posypać płatkami migdałów.
Zupa marchewkowa,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje