Zupa pomidorowa
Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
50 dag mięsa wołowego,1 porcja włoszczyzny,70 dag pomidorów,1 szklanka soku pomidorowego,15 dag śmietany,2 dag masła,sól, pieprz i cukier do smaku
Przygotowanie:
Mięso umyć, zalać 2 l zimnej wody, osolić i gotować na małym ogniu ok.1 godz. W połowie gotowania dodać oczyszczoną i umytą włoszczyznę. Pokrojone pomidory z masłem i kilkoma łyżkami wody dusić na małym ogniu, pod przykryciem, ok.30 min, następnie przetrzeć przez sito i dodać do przecedzonego wywaru. Chwilę gotować, a po zdjęciu z ognia wlać sok, przyprawić solą, cukrem, pieprzem, śmietaną.
Podawać posypaną świeżą pietruszką.
Zupa pomidorowa,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje