Wielkanoc w Halce
Halka – restauracja dbająca o najwyższą jakość, a także estetykę i wykwintny smak serwowanych potraw. Restauracja Halka przygotowała specjalne, wielkanocne menu – zarówno dla grup zorganizowanych, jak i dla indywidualnych gości, którzy w dniach 25 marca – 20 kwietnia będą chcieli skosztować świątecznych dań w pięknych, restauracyjnych wnętrzach.
MENU (dla grup zorganizowanych)
Przystawki na półmiskach (ok. 120 g na osobę)
Jaja przepiórcze z warzywami i białą kiełbasą w galarecie 8 zł / os.
Śledź w oleju i śledzik pod śmietanową pierzynką 8 zł / os.
Półmisek ryb wędzonych: łosoś, halibut, makrela, węgorz z wybornymi sosami 14 zł / os.
Prawdziwe pasztety na trzy sposoby przyrządzone: z pieprzem, z grzybami, z orzechem włoskim, udekorowane piklami 9 zł / os.
Deska mięs pieczonych: schab pieczony nadziewany śliwką, szynka pieczona w ziołach, białe kiełbaski, karkówka szpikowana czosnkiem podawana z ćwikłą 10 zł / os.
Jaja faszerowane w chrupiących skorupkach nadziewane tuńczykiem i kaparami 8 zł / os.
Serca karczochów z kaparami i serem kozim, podane na mieszanych liściach sałat 10 zł / os.
Sałata z… jajami, czyli jajo sadzone z płynnym żółtkiem, na mieszanych liściach sałat, ogórek kiszony, chrupiący bekon i na koniec pokruszony kozi ser 10 zł / os.
Pieczywo, masło ziołowe, pasty jajeczne 5 zł / os.
Zupy /dwie zupy do wyboru do 30 osób, powyżej – jedna zupa do wyboru/
Wielkanocny barszcz na białej kiełbasie z chrzanem 16 zł
lub
Gęsta grzybowa zabielana 16 zł
Danie główne /dwa dania do wyboru do 30 osób, powyżej – jedno danie do wyboru/
Szynka duszona, podana na sosie prawdziwie chrzanowym z gotowanymi ziemniakami koperkowymi i sałatą z pomidorów i cebuli 34 zł
lub
Noga królika duszona w czerwonym winie z warzywami, podawana z kaszą jęczmienną i kulkami żurawiny 42 zł
lub
Dorada smażona na maśle, podawana z pieczonym ziemniakiem z dodatkiem domowego twarożku lub masła czosnkowego oraz ze świeżymi sałatami i warzywami 39 zł
lub
Kaczka pieczona tradycyjnie w towarzystwie polskiego jabłka nadziewanego konfiturą z żurawiny z cząstkami pieczonych ziemniaków 42 zł
Deser
Tradycyjna pascha waniliowa 14 zł
Drożdżowa baba migdałowa pełna rodzynek i suto lukrowana 12 zł
Strudel jabłkowo-orzechowy z sosem waniliowym 12 zł
MENU (wkładka w menu restauracji od 25 marca do 20 kwietnia)
Jaja przepiórcze z warzywami i białą kiełbasą w galarecie 12 zł
Jaja faszerowane w chrupiących skorupkach nadziewane tuńczykiem i kaparami 12 zł
Pajda chleba wypiekanego restauracji z dzikimi pieczarkami na szpinaku z parmezanem 14 zł
Pieczysta deska świąteczna: szynka pieczona w ziołach, białe kiełbaski, pasztet domowy z orzechami i grzybami – podawane z ćwikłą 18 zł dla 1 osoby, 34 zł dla 2-3 osób
Sałata z … jajami – dwa jaja sadzone z płynnym żółtkiem na mieszanych liściach sałat, ogórek kiszony, chrupiący bekon i na koniec pokruszony kozi ser 27 zł
Serca karczochów z kaparami i serem kozim podane na mieszanych liściach sałat 23 zł
Wielkanocny barszcz na białej kiełbasie z chrzanem 16 zł
Noga królika duszona w czerwonym winie z warzywami, podawana z kaszą jęczmienną i kulkami żurawiny 42 zł
Dorada smażona na maśle podawana z pieczonym ziemniakiem z dodatkiem domowego twarożku lub masła czosnkowego ze świeżymi sałatami i warzywami 41 zł
Tradycyjna pascha waniliowa 15 zł
Mazurek w Halce 12 zł
Więcej informacji o restauracji Halka
Dzisiejsze wydarzenia i promocje