Wielkanoc z Czyli Chilli

Restauracja Czyli Chilli przygotowała ciekawe menu wielkanocne dostępne zarówno w restauracji, jak i w formie cateringu na wynos.

 

MENU WIELKANOCNE

 

Przystawki

Roladki naleśnikowe w trzech smakach   3 zł/szt.

Kolorowe tymbaliki z kurczaka   5 zł/szt.

Kolorowe tymbaliki z białej ryby   7 zł/szt.

Roladki z cukinii marynowanej w miodzie i imbirze faszerowane ziołowym serkiem   3 zł/szt.

Korzenny pasztet domowy ze śliwką   52 zł/kg

Łosoś w galarecie, porcja 11 zł

Jajka z kolorowymi pastami   5 zł/ szt.

Marmurkowe jajka w purpurowej barwie   3 zł/szt.

Gniazdka z francuskiego ciasta zapiekane z białą kiełbasą i tartym chrzanem   10 zł/ szt.

Galaretki z przepiórczym jajkiem i rzeżuchą   12 zł/szt.

Krucho-drożdżowe babeczki z sałatką jarzynową   5 zł/szt.

Ruloniki z wiejskiej szynki z musem chrzanowo-twarogowym   3 zł/szt.

 

Dania na ciepło

Barszcz biały czysty   25 zł/l

Krem z zielonego groszku z krewetkami   35 zł/l

Żurek na zakwasie z tartym świeżym chrzanem i kuleczkami białej kiełbasy   39 zł/l

Faszerowany indyk pieczony w całości   90 zł/kg

Pieczony łosoś na prażonych jabłkach i cebulkach   32 zł/porcja

Pieczone udka kacze w sosie winno-wiśniowym   25 zł/porcja

Boeuf Strogonow wołowy lekko doprawiony sambalem i żubrówką   65 zł/kg

Pierogi z kaszą gryczaną   31 zł/kg

Schab w morelach i pomarańczach   85 zł/kg

Marynowany warkocz polędwiczek wieprzowych   90 zł/kg

Udo gęsie faszerowane kaszą gryczaną w sosie ze śliwki kalifornijskiej   35 zł/porcja

 

Dodatki

Kluski śląskie, kopytka   25 zł/kg

 

Zamówienia (na min. 50 zł) przyjmowane są do 27 marca, bezpośrednio w lokalu. Wymagana jest zaliczka.

 

Więcej informacji o Czyli Chilli