Wielkanocne potrawy – Lanse

Już niebawem w doniczkach zazieleni się owies, zakwitną prymule i wszystko zbudzi się do życia, dając początek zbliżającym się Świętom Wielkanocnym. Aby uczcić ten radosny moment, restauracja Lanse proponuje okolicznościowy catering do Państwa domu lub firmy. 

 

ASORTYMENT POTRAW NA WIELKANOCNY STÓŁ

 

Wykwintne, a zarazem domowe przekąski na zimno:

 

Jaja w roli głównej

- jaja otulone szynką parmeńską na liściach rukoli,

- tradycyjne jaja w majonezie zdobione czerwonym kawiorem,

- jaja z kolorowymi pastami: brokułową, tuńczykową, łososiową,

- pisanki faszerowane pieczarkami i natką, zapiekane z parmezanem w skorupkach,

- jaja zapiekane z łososiem wędzonym, kaparami i rukolą,

- jaja zapiekane ze szpinakiem z kruszonką z bekonu,

- tartaletki z jajkiem sadzonym, szparagami i bazylią,

- szachownica z jaj i szpinaku na francuskim cieście.

 

Dostojne galarety

- soczysty schab w galarecie po warszawsku,

- ozorki w galarecie z musem chrzanowym,

- galaretka z nóżek wieprzowych,

- roladki z szynki ze szparagami, jajkiem i groszkiem zatopione w galarecie,

- galantynki drobiowe z groszkiem, marchewką i jajkiem,

- indyk z owocami zatopiony w maladze,

- sandacz z jajami w galarecie,

- łosoś z cukinią pod pierzynką z galarety cytrynowej.

 

Sałatki

- koszyczki z melona z koktajlem krewetkowo-krabowym,

- ananas nadziewany koktajlem z wędzonego kurczaka, winogron i karczochów,

- tradycyjna sałatka jarzynowa,

- sałatka z szynką parmeńską, szparagami, jajkiem i pomidorkami sherry,

- sałatka jajeczna z szynką Podkomorzy i suszonymi pomidorami,

- sałatka pieczarkowa z jajkami,

- plastry wędzonego łososia na łożu z ricotty i szczypiorku z rukolą i rulonami ogórka,

- chrupiące liście szpinaku z grillowanym bekonem, jajkiem, pomidorami i sosem musztardowo-winnym.

 

Mięsa

- carpaccio z polędwiczki wołowej,

- wyborny pasztet z królika,

- schab pieczony nadziewany śliwką kalifornijską,

- soczysta karkówka,

- półmisek wiejskiej szynki wędzonej,

- wiejskie kiełbasy, salcesony, kaszanki.

 

Dodatki: chrzan z żółtkiem, pastą pomidorową, ćwikła, marynaty, sos tatarski.

 

Zupy:

- barszcz biały z chrzanową nutką, jajkiem i kiełbaską,

- żurek wielkanocny,

- barszczyk czerwony z pasztecikami,

- tradycyjne flaczki,

- krem borowikowy z pierożkami cielęcymi,

- krem z suszonych pomidorów z dodatkiem mascarpone.

 

Dania główne:

- polędwiczki cielęce z pieca na musie grzybowym,

- gicz cielęca z jarzynami otulona ziemniaczkami,

- tuszka z królika w śmietanie,

- kaczka pieczona z jabłkami i żurawiną,

- indyk pieczony w ćwiartkach,

- rolada z piersi indyka nadziewana szpinakiem i rokpolem na polu z młodej marchewki,

- pieczeń z szynki w sosie chrzanowym,

- polędwiczki wieprzowe nadziewane suszonymi pomidorami,

- polędwiczki wieprzowe na sosie kurkowym.

 

Desery:

- baby wielkanocne,

- lukrowane mazurki,

- sernik na spodzie kakaowym,

- sernik z brzoskwinią,

- sernik ciotki Lucyny z białą czekoladą (przy zamówieniu 14 porcji – 10zł porcja),

- tiramisu (przy zamówieniu 14 porcji – 10zł porcja),

- pijana wiśnia – ciasto czekoladowe z wiśniami,

- baranek z panna cottą.

 

Kalkulacja jest sporządzana na podstawie zamówionych potraw.

 

Poza tym, w restauracji Lanse przygotowano specjalną, wielkanocną wkładkę do menu, w której znalazły się:

 

Półmisek jaj w majonezie z młodą dymką   11 zł

Saszetki ze schabu przekładane musem chrzanowym   12 zł

Wątróbki drobiowe z jabłkiem i majerankiem   15 zł

Barszcz biały z żeberkiem i jajkiem   10 zł

Królik duszony w winno-śmietanowym sosie z pappardelle i warzywami na maśle   34 zł

Sernik na ciepło w gorącej czekoladzie   14 zł

tel. 629 78 06 lub kom. 509 286 524

Więcej informacji o restauracji Lanse