Zapiekanka grzybowa
Składniki:
20 dag makaronu20 dag pieczarekcebulakostka bulionu grzybowegosólolej10 dag żółtego serakilka łyżek łagodnego keczupunatka pietruszkipieprz
Przygotowanie:
Makaron ugotować na półmiękko z odrobiną soli i oleju, odlać. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki. Cebulę umyć, pokroić w piórka. Na patelni usmażyć cebulę, dodać pieczarki, posypać solą i pieprzem, smażyć, mieszając, około 10 minut. Bulion grzybowy zalać 1/2 szklanki wody, dokładnie wymieszać, zalać grzyby z cebulą, dusić jeszcze chwilę. Makaron przełożyć do żaroodpornego naczynia posmarowanego olejem, polać sosem grzybowym i posypać startym serem. Zapiekać około 20 minut w temperaturze 180?C. Przed podaniem polać keczupem lub sosem pomidorowym, posypać natką pietruszki. Podawać z zieloną sałatą.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje