Dania z borowikami i dorszem w Białej Gęsi
Restauracja Biała Gęś mieści się w kameralnej willi z lat 20-tych, przy ul. Belwederskiej 18A. Wnętrze podzielone na kilka sal, z których każda ma swój indywidualny wygląd, przywołują skojarzenia z przedwojenną Warszawą. Równie historyczna jest kuchnia, w sygnowanym przez Magdę Gessler menu znajdziemy liczne tradycyjne, polskie dania, nie mogło również zabraknąć potraw z gęsiny.
Oprócz dań ze stałego menu w Białej Gęsi możemy zjeść potrawy z karty sezonowej opartej na borowikach i dorszu. W karcie znajdziemy m.in.
- Pierogi z grzybami na złoto (26 zł)
- Borowiki w śmietanie, uperfumowane tymiankiem (34 zł)
- Kartoflankę z borowikami (20 zł)
- Jesienną zupę z dorsza (19 zł)
- Dorsza podanego na ostro z borowikami na sosie z pieczonej papryki (65 zł)
- Kotleciki cielęce na plackach ziemniaczanych z grzybami z sosem z czarnego bzu (64 zł)
- Stek z polędwicy podany na jarmużu z dynią i smażonymi borowikami (89 zł)
- Jesienną gruszkę marynowaną w miodzie i czerwonym winie (19 zł)
Więcej informacji o restauracji Biała Gęś
Dzisiejsze wydarzenia i promocje