„Japońska Uczta” w Restauracji Inaba

„Japońska Uczta? to propozycja kolacji winiarskiej, podczas której goście będą mieli okazję poznajć kulturę kulinarną Japonii oraz sposoby doboru, podawania i dekantacji wina.

Kolacja składa się z sześciu dań, do których dobrane jest siedem wysokiej jakości win.

Menu:

- Aperitif: Raventos Cava Semi Seco

- Sałatka z wodorostami wakame, krewetkami i sałatą podana z winem: Pinot grigio botter

- Krewetka w chrupiącej panierce oraz krokiet z mięsa kraba podana z winem: Gewurztraminer maurice schueller

- Łosoś z Rusztu w Sosie Teriyaki podany z winem: Black Ridge White Zinfandel

- Plastry smażonej wieprzowiny z dodatkiem imbiru podane z winem: Montepulciano d?abruzzo caleo

- ?Kociołek? z plastrów wołowiny i warzyw smażonych w słodkim sosie podany z winem: Pascual toso malbec

- Ciastko z nadzieniem z czerwonej fasoli, kawa i herbata oraz wino: Tabali late harvest

Koszt kolacji to 135 zł dla osoby. Rezerwacja terminów:  tel.: 22 622 59 55 lub e-mail: inaba@inaba.pl.

Więcej informacji o Restauracji Inaba.

 

Twoja opinia