Jesienne menu w Amber Room

Jesień w pełni. Wraz z porami roku zmienia się także menu w restauracji Amber Room, która korzysta z produktów sezonowych, proponując swoim gościom nowe kompozycje smakowe.

Szef kuchni Robert Skubisz przygotował jesienne menu a la carte, które stanowi połączenie tradycyjnej kuchni polskiej ze światowymi kulinarnymi trendami. Co znalazło się w menu? Wśród przystawek goście restauracji mogą spróbować tatara z tuńczyka z purée z awokado i marynowaną rzodkiewką. Dla ceniących sobie ekologiczne warzywa czeka sałata jesienna z ziołami i kozim serem. Na rozgrzanie idealny będzie barszcz grzybowyz łazankami lub rosół drobiowo-wołowy z uszkami. Miłośnicy ryb na pewno skuszą się na filet z łososia, który podawany jest z pieczonymi burakami, warzywami confit oraz kopytkami bazyliowymi lub smażoną solę Dover z sezonowymi warzywami. Wśród dań mięsnych znaleźć można m.in. pierś z kaczki z smażoną Foie Gras, czerwona kapustą i sosem żurawinowym. Wszystkich, którzy nie wyobrażają sobie dnia bez czegoś słodkiego z pewnością zachwyci ciastko migdałowe, mrożone owoce leśne z białą czekoladą lub karmelizowana tarta cytrynowa podana z lodami Earl Grey.

Więcej informacji o Restauracji Amber Room

Po wizycie zachęcamy do podzielenia się opinią.

Jesienne menu w Amber Room, 6.0 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia