Jesienne smaki regionu w Restauracji99

Restauracja 99 od wielu lat w łączy najnowsze trendy kulinarne z tradycyjną kuchnią, w której potrawy przygotowywane są ze świeżych i naturalnych produktów bez barwników i ulepszaczy.

Dodatkową inspiracją do stworzenia nowej karty były regionalne smaki, których Szef Kuchni poszukiwał osobiście wśród producentów z Mazowsza. Restauracja Współpracuje z lokalnymi dostawcami, którzy dostarczają wyroby najwyższej jakości tworzone według rodzinnych receptur.

W nowym menu m.in:
- Świeże zioła, warzywa i owoce z ekologicznego gospodarstwa Elżbiety i Macieja Jabłońskich z Rozalina
- Sezonowane mięsa z małych gospodarstw lokalnych
- Drób wolnego wybiegu z gospodarstwa rolnego Wioletty i Dariusza Marcinowskich z Radziwiłłowa
- Jaja od kur zielononóżek (wolny chów) z gospodarstwa rolnego Wioletty i Dariusza Marcinowskich z Radziwiłłowa
- Jagnięcina mleczna od Leszka Maruta
- Makarony i pierogi wyrabiane przez kucharzy z ekologicznej mąki z nadbużańskich „Młynów Wodnych” od Krzysztofa Kluczyńskiego
- Sery Korycińskie
- Kozie sery z przetwórni mleka koziego Capra Campinos z Kampinosu
- Winne ślimaki od Janusza Wiśniewskiego z okolic Puszczy Bolimowskiej
- Hamburger z ekologicznej wołowiny
- Lody i sorbety przygotowywane według receptury Szefa Kuchni z owoców i ziół pochodzących z mazowieckich lasów i ekologicznych gospodarstw
- Sery regionalne od Pani Małgorzaty Faleckiej z Wiżajn na Suwalszczyźnie
- Wybór pieczywa własnego wypieku
- Oliwy smakowe naturalnie aromatyzowane świeżymi ziołami

Regionalne smaki dań można podkreślić nalewkami staropolskimi od Z. Kozuba i Synowie z Nidzicy lub z wytwórni Karola Majewskiego. Restauracja proponuje również wina polskie z winnicy Adoria z Dolnego Śląska, miód pitny ze spółdzielni pszczelarskiej Apis, a także wybór piw z Browarni Ciechanów.

Więcej informacji o Restauracji 99

Jesienne smaki regionu w Restauracji99, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia