Kuszące Walentynki na Tamce 43
Ostrygi, kawior, czekolada i chili – walentynkowe menu na Tamce 43 obfitować będzie w afrodyzjaki. W menu znajdą się między innymi pikantna czekolada, owoce morza i ryby (bisque i ravioli z homara, kawior z troci), dziczyzna (niespodzianka od szefa kuchni Rafała Hreczaniuka), pobudzające zmysły przyprawy jak imbir i chili.
Tamka 43 znana jest z krótkiej karty dań i często zmieniającego się menu opartego na świeżych, sezonowych produktach. Z okazji Walentynek szef kuchni Rafał Hreczaniuk przygotował pięciodaniowe menu, skomponowane z najwyższej jakości składników, z dominującym akcentem afrodyzjaków.
Pięciodaniowe menu degustacyjne będzie serwowane w dniach 14-16 lutego, w Walentynki oraz w weekend po dniu zakochanych. W piątek 14 lutego od g. 17:00 dostępne będzie wyłącznie menu walentynkowe, w dniach 15 i 16 lutego – menu walentynkowe oraz dania à la carte.
Menu walentynkowe Tamka 43:Amuse bouche od szefa kuchniOstrygi, galaretka rabarbarowaBisque i ravioli z homara, kawior z troci, soliródBalotyna z foie Gras, puree z pigwy, aromatyczny piernik, orzechy laskowePierś z kaczki, karmelizowana skorzonera, sos z czarnego bzuAnanas, granita limonkowa, galaretka kokosowa, pikantna czekoladaPetit four od szefa kuchni
Cena:240zł/os – pięciodaniowe menu degustacyjne oraz zimne i ciepłe napoje bezalkoholowe390zł/os – pięciodaniowe menu degustacyjne, zimne i ciepłe napoje bezalkoholowe oraz butelka szampana Pol Cochet Brut na parę
Zapraszamy do składania rezerwacji:14 lutego g. 17:00 oraz g. 20.30W weekend 15 i 16 lutego w godzinach 12:00-22:00.
Więcej informacji o restauracji Tamka43
Dzisiejsze wydarzenia i promocje