Kuszące Walentynki na Tamce 43

Ostrygi, kawior, czekolada i chili – walentynkowe menu na Tamce 43 obfitować będzie w afrodyzjaki. W menu znajdą się między innymi pikantna czekolada, owoce morza i ryby (bisque i ravioli z homara, kawior z troci), dziczyzna (niespodzianka od szefa kuchni Rafała Hreczaniuka), pobudzające zmysły przyprawy jak imbir i chili.

Tamka 43 znana jest z krótkiej karty dań i często zmieniającego się menu opartego na świeżych, sezonowych produktach. Z okazji Walentynek szef kuchni Rafał Hreczaniuk przygotował pięciodaniowe menu, skomponowane z najwyższej jakości składników, z dominującym akcentem afrodyzjaków.

Pięciodaniowe menu degustacyjne będzie serwowane w dniach 14-16 lutego, w Walentynki oraz w weekend po dniu zakochanych. W piątek 14 lutego od g. 17:00 dostępne będzie wyłącznie menu walentynkowe, w dniach 15 i 16 lutego – menu walentynkowe oraz dania à la carte.

Menu walentynkowe Tamka 43:
Amuse bouche od szefa kuchni
Ostrygi, galaretka rabarbarowa
Bisque i ravioli z homara, kawior z troci, soliród
Balotyna z foie Gras, puree z pigwy, aromatyczny piernik, orzechy laskowe
Pierś z kaczki, karmelizowana skorzonera, sos z czarnego bzu
Ananas, granita limonkowa, galaretka kokosowa, pikantna czekolada
Petit four od szefa kuchni

Cena:
240zł/os – pięciodaniowe menu degustacyjne oraz zimne i ciepłe napoje bezalkoholowe
390zł/os – pięciodaniowe menu degustacyjne, zimne i ciepłe napoje bezalkoholowe oraz butelka szampana Pol Cochet Brut na parę

Zapraszamy do składania rezerwacji:
14 lutego g. 17:00 oraz g. 20.30
W weekend 15 i 16 lutego w godzinach 12:00-22:00.

Więcej informacji o restauracji Tamka43

Kuszące Walentynki na Tamce 43, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia