Nowości w Tamce 43
Menu restauracji Tamka 43 zyskało nowe oblicze. Wszystko za sprawą dań skomponowanych przez mistrza sztuki kulinarnej, Roberta Trzópka.
Wizytówką restauracji jest innowacyjne menu skonstruowane z autorskich przepisów Roberta Trzópka – jednego z najlepszych polskich kucharzy i pasjonata smaków, którego domeną jest łączenie tradycyjnej sztuki kulinarnej z elementami gastronomi przyszłości. Szef kuchni osobiście dba, aby wszystkie dania z menu restauracji Tamka 43 przygotowane były wyłącznie ze świeżych, sezonowych produktów najwyższej jakości. Nie inaczej jest w przypadku jego najnowszych kompozycji kulinarnych. Wśród nowych przekąsek znajdziemy m.in. przepiórkę z kaszanką i sosem z atramentu kałamarnicy. To niebanalne połączenie smaków zapewnia niezapomniane wrażenia zmysłowe. Miłośnicy lekkich kompozycji powinni z kolei wybrać grillowanego młodego pora, podanego ze świeżymi kurkami. Jako danie główne, szef kuchni poleca łopatkę i comber jagnięcy z truflą i pomidorem confit. Odpowiednio dobrane dodatki wyśmienicie podkreślają charakterystyczny smak delikatnego mięsa jagnięcego. Warto skosztować także polędwicy wołowej z puree z selera i sosem maderowym. Dressing przygotowany na bazie portugalskiego wina produkowanego od przeszło trzystu lat na wyspie Madera sprawia, że potrawa charakteryzuje się niezwykłym, pełnym aromatem. Zmiany zaszły również w menu degustacyjnym restauracji. Szeroki wachlarz smaków gwarantuje, że nawet najbardziej wymagający goście znajdą w nim coś wyjątkowego dla siebie. Każde z degustacyjnych dań stanowi niezwykłą ucztę dla wszystkich zmysłów. Robert Trzópek przygotował m.in. przegrzebki z czarną porzeczką i sosem z werbeny, dorsza z młodym groszkiem i oliwą miętową oraz cielęcinę z kurkami i sosem maderowym. Idealnym zakończeniem wizyty w restauracji Tamka 43 będzie odświeżający i lekki deser ? w letnie dni polecamy szczególnie wybór słodkości z bogatej selekcji lodów i sorbetów.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje