Tamka 43 również dla dzieci
Przeglądając dziecięce menu polskich restauracji, w większości z nich znajdziemy te same, nudne i niezdrowe, propozycje. Smażone w głębokim tłuszczu frytki, wątpliwej jakości paluszki rybne, tuczącą pizzę bądź naleśniki z bitą śmietaną, prosto z pobliskiego supermarketu. Dlaczego pozwalamy dzieciom jeść potrawy, których sami unikamy jak ognia?
Większość z rodziców odwiedzających restauracje ze swoimi pociechami nie wie, że potrawy przeznaczone dla dorosłych, w wielu przypadkach posmakują również dzieciom. Wyśmienitym tego przykładem jest menu warszawskiej restauracji Tamka 43. Tutejszy szef kuchni, Robert Trzópek słynie z poszukiwania niebanalnych zestawień smakowych oraz niekonwencjonalnych form podania potraw. Wszystkie dania proponowane w jego autorskim menu zawierają wyłącznie najświeższe sezonowe produkty, pełne witamin oraz niezbędnych każdemu człowiekowi wartości odżywczych. Dzieciom przypadnie do gustu również wygląd dań ? każde z nich jest pięknie podaną zagadką, której rozwikłanie sprawi maluchowi wielką przyjemność. Dzieci szczególnie zaciekawi chrupki topinambur z cytrusowym musem, pełna witamin ryba z sosem śmietanowym i kawiorem oraz słodka granita szczawiowa z pieczonymi burakami.
Tworząc dziecięce menu Robert Trzópek chce pokazać, że kuchnia to przyjemność, która nie jest zarezerwowana wyłącznie dla dorosłych. Znany kucharz w swojej codziennej pracy przełamuje stereotypy oraz udowadnia, że nasze pociechy mogą jeść zdrowe, smaczne i urozmaicone potrawy.
Więcej informacji o Restauracji Tamka 43
Dzisiejsze wydarzenia i promocje