Wiosenne menu w restauracji Amber Room

Restauracja Amber Room znajduje się w Pałacu Sobańskich – miejscu ustronnym i dystyngowanym, które zadowoli wszystkich tęskniących za niepowtarzalną atmosferą. Amber Room oferuje kuchnię łączącą trendy kulinarne z polską tradycją. Szef kuchni, Robert Skubisz, przygotował nowe, wiosenne menu, w którym wykorzystuje sezonowe produkty pochodzące z ekologicznych upraw.

W nowej karcie znalazły się interesujące przystawki, np. łosoś gravlax z blinami ziemniaczanymi, tradycyjne nóżki wieprzowe w galarecie oraz pieczona grasica z ragout grzybowym. Dla miłośników zup w nowym menu – flaczki cielęce, zupa cebulowa z grzanką, a także rosół z kaczki z domowym makaronem i natką. Zwolennicy dań rybnych odnajdą w wiosennej karcie filet z dorady z risotto szafranowym, a osoby, które wolą potrawy mięsne, mogą wybierać spośród combra jagnięcego w towarzystwie purée z brokułów lub piersi z kaczki z purée dyniowym. Natomiast wiosenne słodkości w restauracji Amber Room to wyśmienita beza włoska z pomarańczą, sorbetem z passiflory i prażonymi płatkami migdałów oraz pudding waniliowy z whiskey, wiśniami i cannelloni czekoladowo-śmietankowym.

Poza sezonowym menu á la carte, szef kuchni poleca swoje specjały w siedmiodaniowym menu degustacyjnym, menu zasiadanym lub bufetowym. Powodzeniem wśród klientów cieszy się także serwowany od poniedziałku do piątku biznes lunch, w skład którego wchodzą przystawka, danie główne i deser w cenie 79zł od osoby. W soboty i niedziele Amber Room zaprasza na specjalne menu weekendowe.

 

Więcej informacji o restauracji Amber Room

Wiosenne menu w restauracji Amber Room, 6.0 out of 6 based on 212 ratings

Opinie

  • avatar

    |

    Wszystko wygląda bardzo wykwintnie, o Amber Room na razie tylko słyszałem ale po obejrzeniu tych zdjęć postanowiłem koniecznie odwiedzić tą restaurację!!

Twoja opinia