Azjatycka zupa z pierożkami

Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

4 szalotki, pocięte na cienkie plasterki6 ząbków czosnku, pokrojonych w cienkie plasterki? szklanki świeżego imbiru, obranego i startego800 gram bulionu drobiowego230 gram grzybów shiitake, kapelusze przecięte na połowę i pokrojone na plasterki420 gram mrożonych, nadziewanych chińskich pierożków420 gram mini kolb kukurydzy z puszki2 pęczki rukwi wodnej, pokrojonej

Wykonanie:

W dużym rondlu wymieszać dymkę, czosnek, imbir i 3 szklanki wody. Całość doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem przez około 10 minut. Następnie dodać bulion oraz grzyby i gotować kilka minut, aż grzyby zmiękną. Do wrzącego wywaru dodać pierożki oraz kukurydzę i gotować kolejne kilka minut. Przed podaniem dodać do zupy rukiew wodną, wszystko starannie mieszać przez 30 sekund. Podawać natychmiast.

Twoja opinia

Dzisiejsze wydarzenia i promocje

    Właśnie w tym momencie aktualizujemy
    najciekawsze wydarzenia i promocje.
    Za chwile będziesz znów mógł je przeglądać,
    prosimy o cierpliwość.