Azjatycka zupa z pierożkami
Składniki:
4 szalotki, pocięte na cienkie plasterki6 ząbków czosnku, pokrojonych w cienkie plasterki? szklanki świeżego imbiru, obranego i startego800 gram bulionu drobiowego230 gram grzybów shiitake, kapelusze przecięte na połowę i pokrojone na plasterki420 gram mrożonych, nadziewanych chińskich pierożków420 gram mini kolb kukurydzy z puszki2 pęczki rukwi wodnej, pokrojonej
Wykonanie:
W dużym rondlu wymieszać dymkę, czosnek, imbir i 3 szklanki wody. Całość doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem przez około 10 minut. Następnie dodać bulion oraz grzyby i gotować kilka minut, aż grzyby zmiękną. Do wrzącego wywaru dodać pierożki oraz kukurydzę i gotować kolejne kilka minut. Przed podaniem dodać do zupy rukiew wodną, wszystko starannie mieszać przez 30 sekund. Podawać natychmiast.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje