Bananowo ? Jagodowe Muffinki
Składniki:
1 szklanka pełnoziarnistej mąki? szklanki mąki pszennej? szklanki kiełków pszenicy1 łyżeczka sody? szklanki niesolonego masła w temperaturze pokojowej1/3 szklanki cukru pudru1/3 szklanki jasnobrązowego cukru2 duże jajka1 łyżeczka ekstraktu z wanilii1 szklanka mrożonych jagód (borówek amerykańskich)
Wskazówki:
Rozgrzać piekarnik do 190 st. C. 12 foremek do muffinek wyłożyć papilotkami. W misce wymieszać mąkę, kiełki pszenicy, sodę i sól.W dużej misce ubić mikserem masło z cukrem na puszystą masę. Kolejno dodawać jajka. W drugiej misce banany rozgnieść widelcem i wymieszać z mlekiem i wanilią.Używając miksera, na niskich obrotach do mieszaniny masła na przemian dodawać mieszaninę mąki i mieszaninę bananów, tak aby składniki się połączyły. Na koniec dodać jagody i delikatnie wymieszać.Rozłożyć ciasto do foremek, piec 25-28 minut (do momentu, aż patyczek włożony w środek babeczki będzie po wyjęciu suchy)
Dzisiejsze wydarzenia i promocje