Barszcz klarowny

Czas: powyżej 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: średnie

Składniki:

30 dag wołowiny rosołowej? kg porcji rosołowej z indyka3 marchewki1 pietruszka1/8 selera? pory1 cebula1 suszony grzybek3 liście laurowe4 ziela angielskie1 kg obranych i pokrojonych buraków ( -1 sztuka utarta na surowo i pozostawiona )1 ząbek czosnku1 łyżka soku z cytrynypieprz mielonymajeranekmaggi w płynie1 ? litra wody3 kostki bulionu drobiowego

Przygotowanie:

Mięso, warzywa, przyprawy i buraki zalać wodą. Gotować 1 godzinę. Wyjąć mięso i warzywa. Przecedzić. Doprawić sokiem z cytryny, pieprzem mielonym, majerankiem. Przelać przez utartego surowego buraka wyłożonego na sitku (nabierze ładnego czerwonego koloru).

Barszcz klarowny, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia