Brownie z orzechami włoskimi

Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: średnie

Składniki:

12 dag masła1/2 szklanki (10 dag) cukrutorebka cukru waniliowego1/2 łyżeczki cynamonu2 jajka7,5 dag mielonych orzechów włoskich3/4 szklanki (12,5 dag) mąkiłyżeczka proszku do pieczeniałyżka kakao6 łyżek brązowego rumu10 dag polewy czekoladowejokoło 20 połówek orzechów włoskich do dekoracji

Przygotowanie:

Masło utrzeć na krem. Cały czas mieszając, stopniowo dosypywać cukier, cukier waniliowy, cynamon, jajka i orzechy. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Stopniowo do masy dolewać rum. Ciasto podzielić na pół i upiec w porcjach na blasze wyłożonej pergaminem. Piec 25 minut w temp. 200°C. Polewę przygotować wg instrukcji na opakowaniu, polać nią ciasto, udekorować je połówkami orzechów.

Brownie z orzechami włoskimi, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia