Ciasto cytrynowe
Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
1 szklanka cukrukostka margaryny4 jajka2 szklanki mąki1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia1 duża cytryna
Przygotowanie:
Skórkę cytryny zetrzeć na tarce i namoczyć w wyciśnietym z niej soku. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Margarynę i cukier utrzeć, dodać żółtka, następnie 1 szklankę mąki z proszkiem do pieczenia. Dodać sok i skórkę z cytryny i drugą szklankę mąki. Na koniec wymieszać z pianą z białek. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą keksowej foremki. Piec w temperaturze 180*C.
Ciasto cytrynowe,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje