Faszerowane pieczarki

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

12 pieczarek15 dag szpinakuząbek czosnkucebula10 dag boczku2 łyżki masłapęczek natki10 dag sera żółtego4 dag orzeszków piniowych2 łyżki śmietany 36%gałka muszkatołowasól, pieprz

Przygotowanie:

Pieczarki umyć, odciąć trzonki (odrzucić), kapelusze odłożyć. Szpinak umyć, zblanszować we wrzątku, odcedzić. Posiekane czosnek, cebulę i boczek poddusić na łyżce rozgrzanego masła, dodać szpinak, odstawić do ostygnięcia. Do farszu dodać posiekane natkę, ser, orzeszki, śmietanę, wymieszać, doprawić solą, pieprzem i gałką. Faszerować pieczarki. Piec na złoto w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem przez 10?15 min w temp. 200?

Faszerowane pieczarki, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia