Grzanki z fetą i ogórkiem

Czas:
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

bagietka

200 g sera feta

oliwa extra-virgin

sok wyciśnięty z 1/4 cytryny

długi ogórek pokrojony w cienkie plastry

świeży pieprz, sól morska

 

Przygotowanie:

W piekarniku nagrzanym do 180 st. pieczemy przekrojoną wzdłuż, lekko posmarowaną oliwą bagietkę. W tym czasie za pomocą widelca ucieramy fetę z dwoma łyżkami oliwy i sokiem z cytryny do uzyskania jednolitej masy. Doprawiamy świeżym pieprzem i solą. Upieczoną bagietkę smarujemy zrobioną pastą, układamy gęsto ogórki, doprawiamy świeżym pieprzem i solą oraz skraplamy oliwą i odrobiną soku z cytryny. Przed podaniem kroimy na mniejsze kawałki, smacznego:)

Grzanki z fetą i ogórkiem, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia

Dzisiejsze wydarzenia i promocje

    Właśnie w tym momencie aktualizujemy
    najciekawsze wydarzenia i promocje.
    Za chwile będziesz znów mógł je przeglądać,
    prosimy o cierpliwość.