Grzanki z fetą i ogórkiem
Czas:
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
bagietka
200 g sera feta
oliwa extra-virgin
sok wyciśnięty z 1/4 cytryny
długi ogórek pokrojony w cienkie plastry
świeży pieprz, sól morska
Przygotowanie:
W piekarniku nagrzanym do 180 st. pieczemy przekrojoną wzdłuż, lekko posmarowaną oliwą bagietkę. W tym czasie za pomocą widelca ucieramy fetę z dwoma łyżkami oliwy i sokiem z cytryny do uzyskania jednolitej masy. Doprawiamy świeżym pieprzem i solą. Upieczoną bagietkę smarujemy zrobioną pastą, układamy gęsto ogórki, doprawiamy świeżym pieprzem i solą oraz skraplamy oliwą i odrobiną soku z cytryny. Przed podaniem kroimy na mniejsze kawałki, smacznego:)
Grzanki z fetą i ogórkiem,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje