Kotlety z indyka ze szpinakiem
Składniki:
20 dag szpinakułyżka masła4 sznycle z piersi indyka20 dag owczego seragałka muszkatołowa2 łyżki sklarowanego masła2 pęczki rukoli4 pomidory4 łyżki oliwy2 łyżki białego octu winnegosól, pieprz
Przygotowanie:
Szpinak umyć, osuszyć, smażyć 2?3 minuty na rozgrzanym maśle. Odparować nadmiar płynu. Przyprawić solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Ser owczy pokroić na 4 plastry. Mięso oprószyć solą i pieprzem. W każdym zrobić kieszonkę ostrym nożem, napełnić ją do połowy szpinakiem, włożyć plaster owczego sera, zacisnąć brzegi i spiąć wykałaczkami. Smażyć 4?5 minut z każdej strony na sklarowanym maśle. Rukolę umyć, oczyścić. Pomidory umyć, pokroić na ósemki. Połączyć z rukolą. Ocet winny wymieszać z oliwą, polać sałatkę sosem. Przyprawić solą i pieprzem, podawać z kotletami.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje