Krem z dyni i kukurydzy

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

2 łyżki oleju roślinnego1 ? kg dyni piżmowej, obranej, bez pestek i pokrojonej na 2,5 cm kawałki1 średnia cebula, posiekana300 gram mrożonej kukurydzy, rozmrożonej1 ? łyżeczki curry w proszkugruba sól i mielony pieprz800 gram bulionu warzywnego? szklanki śmietany kremówki

Wykonanie:

W dużym garnku rozgrzać olej. Dodać dynię i cebulę. Podsmażać przez kilka minut, aż cebula zmięknie. Dodać kukurydzę i curry i wszystko starannie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Dodać bulion i gotować , około 25 minut, aż dynia będzie miękka. Następnie całość zmiksować blenderem na gładką masę i wymieszać ze śmietanką.

Twoja opinia