Kremowy chłodnik pomidorowy
Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
1 kg dojrzałych pomidorów,1/2 zielonej papryki,1 ząbek czosnku,1,5 łyżeczki soli,30 gr białego chleba,125 ml oliwy,1 łyżeczka dobrego octu winnego
Przygotowanie:
Umyć, obrać i pokroić pomidory na kawałki. Umyć dobrze paprykę i pokroić ją. Pokroić chleb na cienkie kromki, aby łatwiej je było rozdrobnić. Włożyć do dzbanka miksera wszystkie składniki i zmiksować aż do uzyskania jednolitej masy o konsystencji majonezu lub gęstego kremu. Przechowywać salmorejo w lodówce. Podawać na zimno, polewając odrobiną oliwy z oliwek.
Kremowy chłodnik pomidorowy,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje