Kremowy chłodnik pomidorowy

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

1 kg dojrzałych pomidorów,1/2 zielonej papryki,1 ząbek czosnku,1,5 łyżeczki soli,30 gr białego chleba,125 ml oliwy,1 łyżeczka dobrego octu winnego

Przygotowanie:

Umyć, obrać i pokroić pomidory na kawałki. Umyć dobrze paprykę i pokroić ją. Pokroić chleb na cienkie kromki, aby łatwiej je było rozdrobnić. Włożyć do dzbanka miksera wszystkie składniki i zmiksować aż do uzyskania jednolitej masy o konsystencji majonezu lub gęstego kremu. Przechowywać salmorejo w lodówce. Podawać na zimno, polewając odrobiną oliwy z oliwek.

Kremowy chłodnik pomidorowy, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia

Dzisiejsze wydarzenia i promocje

    Właśnie w tym momencie aktualizujemy
    najciekawsze wydarzenia i promocje.
    Za chwile będziesz znów mógł je przeglądać,
    prosimy o cierpliwość.